Stichting Lestrix: opleidingen en (na)scholingen voor de branche, betrouwbaar en efficiënt; een aanrader!

N

Vóór en dóór ongedierteprofessionals

N

Stichting zonder winstoogmerk

N

Praktisch en up to date

N

Online in uw eigen tijd leren

N

Praktijklessen op echte werklocaties

N

Persoonlijke begeleiding

Stichting Lestrix: opleidingen en (na)scholingen voor de branche, betrouwbaar en efficiënt; een aanrader!

aug 2, 2021 | Nieuwsbrieven

door Gerrit Otten

Lestrix is begin 2021 gestart met het verzorgen van opleidingen en (na)scholingen voor de plaagdierbeheersingsbranche in Nederland. Dit gebeurt geheel in de vorm van E-learning.
Zij vroegen mij om een beoordeling/advisering van het lesaanbod, wat ik graag heb gedaan.

In mijn ruim 40-jarige ervaring in de plaagdier (ongedierte)branche heb ik ook veel les gegeven en geëxamineerd bij onder meer de cursus (leerling) bestrijdingstechnicus, bestrijdingsdeskundige, adviseur hout en aan de opzet van talloze nascholingen meegewerkt. Dit voor zowel het KAD/EVM, de SPA Groep/RPMV en mede als beoordelaar van opleidingen in de Raad van Advies van het RPMV. Ook heb ik zitting gehad in de Centrale Commissie van Deskundigen (CcvD) van het KPMB om de uitgangspunten van het KPMB keurmerk en het buitengebruik rodenticiden mede te bepalen.

Ik heb mij altijd ingezet om de lesstof bereikbaar te maken en te houden voor medewerkers in het veld. Daar hoort de kennis en kunde begrijpbaar en afgestemd op de doelgroep terecht te komen. Geen ingewikkelde wetenschappelijke rapporten en aannames, dat is voor de leidinggevenden en heeft geen directe toegevoegde waarde voor de mensen in het veld.

Ik ben indertijd ook bezig geweest met het ontwikkelen van een E-learning. Daar zag ik veel voordelen in, studeren wanneer je zelf wil en kan, in begrijpelijke taal, echter stond in die tijd de digitale presentatie nog in de kinderschoenen en was dit te kostbaar om te ontwikkelen.

Nu heeft Lestrix alle opleidingen en (na) scholingen die zij aanbieden volledig gedigitaliseerd. In begrijpelijke taal, interactief, met veel informatie over praktijksituaties, helder weergegeven in tekst, foto’s en film tegen een zeer voordelig tarief!  Ik heb het gehele aanbod bekeken, beoordeeld en waar nodig geadviseerd voor verbeteringen. Het voldoet aan al mijn verwachtingen en ik wil een ieder die dat nodig vindt of heeft, de cursussen van Lestrix van harte aanbevelen. Het betreft dan onder meer:

Opleiding Bestrijdingstechnicus en leerling bestrijdingstechnicus
Nascholingen Biologie, Wetskennis, Biociden en techniek, Arbeidsveiligheid, Wering en bestrijding van plaagdieren en de nieuwe opleiding Handboek IPM knaagdieren (HIK) voor de uitvoerders. Deze nascholing is te volgen voor zowel in en om gebouwen als alleen binnen gebouwen (ratten en muizen) Deze nascholing is per 1-1-2023 verplicht als men ratten en muizen binnen en buiten m.b.v. rodenticiden wil beheersen conform het handboek.

Het gehele cursusaanbod van Lestrix is beoordeeld door het RPMV en nascholingspunten zijn hieraan toegekend.

Voor meer informatie verwijs ik u naar de site http://lestrix.nl

Meer informatie of contact?

RPMV-Goedgekeurde opleidingen en nascholingen

Diplomahouders zijn wettelijk verplicht binnen 5 jaar 8 dagdelen (100 punten) nascholing te behalen. Voor het verkrijgen van uw nascholingspunten bent u bij ons aan het juiste adres!

N

Haal nascholingspunten

N

Stichting zonder winstoogmerk

N

Verleng uw diploma

Bedankt voor de interesse!


We gaan binnenkort beginnen met het aanbieden van onze cursussen en nascholingen.
Laat hier uw email adres achter dan laten we het meteen weten zodra we gaan beginnen!

Bedankt voor uw aanmelding!