Reviews

Wat zeggen cursisten over ons

eerste hulp bij wespen

Harold van der Haar

Recent heb ik bij Lestrix de opleiding bestrijdingstechnicus afgerond. Kort erop heb ik ook via Lestrix mijn VCA-VOL gehaald.

Ik ben wespenbestrijder en wil mijn vak professioneel en verantwoord uitvoeren. Het klikte meteen met Arnout en hij legde de lesstof goed en op begrijpelijke wijze uit. Ondanks dat er veel nieuw voor me was, kon het goed volgen en bestuderen. De rode draad was IPM. Dat past ook helemaal bij hoe ik in mijn werk sta. Wespen zijn nuttig en het is belangrijk dat er eerst naar andere oplossingen wordt gezocht en mensen bewust worden gemaakt.

De praktijklessen op zaterdag waren een plezier. Arnout was niets te veel. Ik moest helemaal vanuit Limburg reizen maar dat had ik er graag voor over. De tijd vloog om en tussen de middag stond een lekkere lunch klaar. Bellen, appen, allemaal geen probleem. Arnout is een man uit de praktijk die weet hoe hij iemand het vak moet leren. Ik kijk nu al uit naar de bijscholingen! 🙂

Harold van der Haar

www.eerstehulpbijwespen.nl

 

plaagdierbestrijding vecht en amstel1

Robert van Malderen

Ik heb bij stichting Lestrix de cursus hik en cik- online cursus gevolgd. In dit pakket zit o.a. ipm knaagdierbestrijding binnen en knaagdierbestrijding buiten. Tevens wordt een op maat gemaakt handboek verzorgt en hulp geboden bij de bedrijfsvoering.
Dit pakket zal ervoor zorgen dat je klaar bent voor je bedrijfscertificering wat is nodig per 1/1/2023

Wat mij bijzonder aansprak bij het volgen van de cursus bij lestrix was de mogelijkheid om de cursus in eigen tempo te volgen. Je bepaalt zelf het tempo maar ook het tijdstip en kan de lesstof zo vaak als je wilt herhalen. Hoofdstukken worden afgesloten met een samenvatting en een toets waardoor het overzichtelijke en behapbare delen zijn en ook hier weer als je niet tevreden bent met je resultaat dan doe je het nogmaals.
Je hebt alles in eigen hand!!!!
Wanneer ik toch nog vragen had was 1 belletje voldoende en werd ik super geholpen.
Een perfecte lesmethode voor degene die al een bedrijf hebben en “druk” zijn maar ook voor degene die wat meer tijd hebben.
Vol vertrouwen maak je de eindtoets en ben je meer dan voorbereid.

Robert van Malderen

www.plaagdierbestrijdingvechtenamstel.nl

Praktisch en up to date

Opleidingen geschreven voor en door ongedierteprofessionals met ervaring in alle
uithoeken van de job en altijd volgens de nieuwste inzichten

Online in uw eigen tijd

Studeren waar en wanneer u dat wilt

Z

Stichting zonder winstoogmerk

U betaalt bij ons alleen voor uw eigen gewin

Praktijklessen op echte werklocaties

Wij geven praktijkonderwijs op échte werklocaties

Persoonlijke begeleiding van onze docenten

Wij bieden begeleiding van A tot Z

Veel Gestelde Vragen

Kan iedereen aan de opleiding beginnen ?

Ja! Iedereen van 18 jaar en ouder kan zich online bekwamen in de wereld van de plaagdieren. Of je nu jarenlang in het vak werkzaam bent of net komt kijken.

Is er een toelatingseis?

Nee! Iedereen die de Nederlandse taal enigszins machtig is kan met onze lessen uit de voeten. We bieden ook maatwerk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zoals bijvoorbeeld
leerproblemen of een gave in het autistisch spectrum. Mail ons met al uw vragen of verzoeken!

Zijn er persoonlijke criteria ?

Voor wat betreft de opleidingen niet! Verder hangt het na het examen af van de specialisatie en het uiteindelijke werkgebied.

Wij beschouwen iedereen en elkaar als gelijken. Wij maken geen onderscheid en vinden dat ieder mens gelijke kansen verdient.

Wat levert het op ?

Een gediplomeerd plaagdierbestrijder kan aan het werk als zelfstandige of in een dienstverband bij een plaagdierpreventie bedrijf. Mede gezien de klimaatperikelen en het groeiende aantal invasieve exoten zoals de Aziatische hoornaar zal het werk in de toekomst alleen maar toenemen.

Wanneer kan ik beginnen met leren ?

Meteen! Meld u aan en u kunt direct aan de studie!

Zijn de opleidingen erkend ?

Ja! Al onze toetsen en examens worden afgenomen door hét exameninstituut van de
plaagdierbranche, RPMV

RPMV_logo_tekst

Kan ik extra begeleiding krijgen als ik vragen heb ?

Iedereen die kennis van het vak wil opdoen of uitbreiden kan bij ons aan de slag.

Als u problemen ondervindt bij het online leren kunt u 24/7 met vragen en opmerkingen bij ons
terecht via e-mail en WhatsApp.

Wanneer dit niet tot het gewenste studieresultaat mocht leiden, kunnen wij ook 1 op 1 begeleiding in de vorm van persoonlijk maatwerk aanbieden.

Mail ons voor een persoonlijk advies op maat!

Hoe zit het met IPM knaagdierbeheersing vanaf 1 januari 2023 ?

Het RPMV heeft op verzoek van het centraal college van deskundigen van het KPMB de examens aangepast aan de eisen van het protocol “IPM knaagdierbeheersing (HIK)“. Dit is het protocol dat vanaf 01-01-2023 verplicht wordt gesteld om knaagdieren te mogen bestrijden met biociden.

Het theorie-examen is opgedeeld in vijf modules met 30 vragen waarbij IPM volledig geïntegreerd is. Tevens is het praktijkexamen geoptimaliseerd naar de laatste maatstaven. Hiermee voldoet u bij de opleidingen LBT en BT van Stichting Lestrix aan de eisen die gesteld worden aan “Handboek IPM knaagdierbeheersing“ en voorkomt u dat u extra nascholingen dient te volgen om als plaagdierbestrijder te kunnen (blijven) werken.

U kunt bij ons op elk gewenst moment - waar u maar wilt- aan zowel de opleidingen LBT en BT als aan de HIK- nascholingen beginnen.

Bedankt voor de interesse!


We gaan binnenkort beginnen met het aanbieden van onze cursussen en nascholingen.
Laat hier uw email adres achter dan laten we het meteen weten zodra we gaan beginnen!

Bedankt voor uw aanmelding!