De tijd begint te dringen

N

Vóór en dóór ongedierteprofessionals

N

Stichting zonder winstoogmerk

N

Praktisch en up to date

N

Online in uw eigen tijd leren

N

Praktijklessen op echte werklocaties

N

Persoonlijke begeleiding

De tijd begint te dringen

okt 2, 2021 | Nieuwsbrieven

Certificatieschema IPM-Knaagdierbeheersing vastgesteld!

Het bestuur van de stichting KPMB heeft het Certificatieschema IPM-Knaagdierbeheersing versie 1.0 vastgesteld. Het certificatieschema is de opvolger van het Certificatieschema IPM-Rattenbeheersing versie 4.0. Aanpassing van het certificatieschema was nodig omdat het Ctgb heeft bepaald dat bij de volgende herregistratie van de middelen (rond 2023) de huidige aanpak wordt uitgebreid naar een integraal IPM-systeem voor de bestrijding van ratten én muizen, zowel buiten als binnen. De aanpassingen van het certificatieschema zijn besproken in het Centraal College van Deskundigen (CCvD), die door het bestuur van de stichting KPMB zijn bekrachtigd in versie 1.0. De vastgestelde versie is beschikbaar via de website van de stichting KPMB.

Uit dit Certificatieschema blijkt het volgende:
Werkzaamheden moeten worden uitgevoerd door personen die vakbekwaam zijn om met de inzet van biociden een dierplaag af te weren of te bestrijden. Degene die de middelen op basis van de door het Ctgb aangewezen stoffen toepast, dient met goed gevolg een examen IPM Knaagdierbeheersing te hebben afgelegd. Diverse opleiders bieden hiervoor opleidingen aan. Het examen dient getoetst te zijn door een wettelijk erkend exameninstituut – momenteel EVM of RPMV en aantoonbaar te zijn op basis van een formele bevestiging, in fysieke vorm (bv. d.m.v. een licentie/certificaat/pasje) of online (bv. d.m.v. een puntenoverzicht). Hierbij geldt:
Voor een Bestrijding Technicus die een BT-licentie heeft is er ter verlenging van het vakbekwaamheidsbewijs een aangepaste nascholingsbijeenkomst vereist incl. examen IPM Knaagdierbeheersing via EVM of RPMV.

  • Wacht niet langer en schrijf je in voor de HIK-nascholing als je nog niet in het bezit bent van de aantekening “IPM-Buitengebruik” via : IPM knaagdieren binnen/buiten , goed voor 4 dagdelen (50 nascholingspunten).
  • Voor diegenen die wél aantoonbaar IPM Buitengebruik hebben gevolgd, gebruik de volgende link:  IPM Knaagdieren binnen , goed voor 2 dagdelen (25 nascholingspunten).

Het  nieuwe certificatie-schema zal voor bedrijven die gecertificeerd willen worden dan wel blijven, leidend zijn. Het HIK bevat voorschriften om te komen tot de benodigde aanvullende opleiding en examen IPM-Knaagdierbeheersing. Het aantoonbaar voldoen aan het certificatieschema IPM-Knaagdierbeheersing is voor de bedrijven die de mogelijkheid willen behouden om de betreffende rodenticiden te gebruiken per 1 januari 2023 een voorwaarde.
Stichting Lestrix kan niet alleen personen maar ook bedrijven op weg helpen met het behouden danwel behalen van de betreffende bedrijfscertificering. Mail ons voor meer informatie! info@lestrix.nl
Lees de volledige nieuwsbrief van KPMB hier na.

Meer informatie of contact?

RPMV-Goedgekeurde opleidingen en nascholingen

Diplomahouders zijn wettelijk verplicht binnen 5 jaar 8 dagdelen (100 punten) nascholing te behalen. Voor het verkrijgen van uw nascholingspunten bent u bij ons aan het juiste adres!

N

Haal nascholingspunten

N

Stichting zonder winstoogmerk

N

Verleng uw diploma

Bedankt voor de interesse!


We gaan binnenkort beginnen met het aanbieden van onze cursussen en nascholingen.
Laat hier uw email adres achter dan laten we het meteen weten zodra we gaan beginnen!

Bedankt voor uw aanmelding!