Workshop IPM-Rattenbeheersing met PCP-Buks

Tijdsduur: 1 dag op één van onze praktijklocaties

Kosten: € 175,= exclusief 21% BTW

N

Vóór en dóór ongedierteprofessionals

N

Stichting zonder winstoogmerk

N

Praktisch en up to date

N

Online in uw eigen tijd leren

N

Praktijklessen op echte werklocaties

N

Persoonlijke begeleiding

OVERZICHT

Wil je in de praktijk een zo goed mogelijk resultaat behalen dan is een stevige praktische onderbouwing onmisbaar.
Want je wilt weten hoe je raak schiet én je wilt zéker weten waarom je mis schiet. Je wilt weten wat de beste apparatuur is voor jouw situatie waarin je ratten bestrijdt. Deze workshop gaat je daarbij helpen.

Veiligheid is de leidraad. Veiligheid vormt het alles omvattende kader. Het onveilig omgaan met een modern gasdrukwapen kan grote gevolgen hebben.

Het bestrijden van ratten met de PCP-buks is een extra manier om mechanisch te bestrijden. Het vervangt dus niets maar het is een toevoeging. Als je later de eerste bestrijdingssessies hebt uitgevoerd, zal blijken hoe efficiënt én effectief deze manier van bestrijden is.

De zaken die van invloed zijn op het schot – zoals het wapen met de richtmiddelen, de kogeltjes (pellets en hun ballistiek), de omgeving en de schutter – worden uitvoerig belicht en beoefend. Doorgaans zal blijken dat de grootste bron van invloed de schutter zal zijn.

Je krijgt uitgebreide instructie en alle gelegenheid tot het uitproberen van verschillende buksen onder verschillende omstandigheden onder begeleiding van 2 ervaren schietinstructeurs.

Meld je aan en bespaar honderden euro’s op de aanschaf van jouw eerste wapen omdat je na deze workshop precies weet wat voor jou het beste werkt!

 

Aandachtspunten

E

Wat doet een gasdrukwapen onder welke omstandigheden?

E

Welke kijkers kun je wanneer gebruiken?

E

Waar én hoe wil jij te werk gaan?

E

Wat zijn er voor (hulp)middelen beschikbaar om te komen tot een veilig en verantwoord schot

E

Weet wat weidelijkheid is en hoe je veilig kunt werken in een dynamische omgeving

Meer informatie of contact?

RPMV-Goedgekeurde opleidingen en nascholingen

Diplomahouders zijn wettelijk verplicht binnen 5 jaar 8 dagdelen (100 punten) nascholing te behalen. Voor het verkrijgen van uw nascholingspunten bent u bij ons aan het juiste adres!

N

Haal nascholingspunten

N

Stichting zonder winstoogmerk

N

Verleng uw diploma

Veel Gestelde Vragen

Kan iedereen aan de opleiding beginnen ?

Ja! Iedereen van 18 jaar en ouder kan zich online bekwamen in de wereld van de plaagdieren. Of je nu jarenlang in het vak werkzaam bent of net komt kijken.

Is er een toelatingseis?

Nee! Iedereen die de Nederlandse taal enigszins machtig is kan met onze lessen uit de voeten. We bieden ook maatwerk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zoals bijvoorbeeld
leerproblemen of een gave in het autistisch spectrum. Mail ons met al uw vragen of verzoeken!

Zijn er persoonlijke criteria ?

Voor wat betreft de opleidingen niet! Verder hangt het na het examen af van de specialisatie en het uiteindelijke werkgebied.

Wij beschouwen iedereen en elkaar als gelijken. Wij maken geen onderscheid en vinden dat ieder mens gelijke kansen verdient.

Wat levert het op ?

Een gediplomeerd plaagdierbestrijder kan aan het werk als zelfstandige of in een dienstverband bij een plaagdierpreventie bedrijf. Mede gezien de klimaatperikelen en het groeiende aantal invasieve exoten zoals de Aziatische hoornaar zal het werk in de toekomst alleen maar toenemen.

Wanneer kan ik beginnen met leren ?

Meteen! Meld u aan en u kunt direct aan de studie!

Zijn de opleidingen erkend ?

Ja! Al onze toetsen en examens worden afgenomen door hét exameninstituut van de
plaagdierbranche, RPMV

RPMV_logo_tekst

Kan ik extra begeleiding krijgen als ik vragen heb ?

Iedereen die kennis van het vak wil opdoen of uitbreiden kan bij ons aan de slag.

Als u problemen ondervindt bij het online leren kunt u 24/7 met vragen en opmerkingen bij ons
terecht via e-mail en WhatsApp.

Wanneer dit niet tot het gewenste studieresultaat mocht leiden, kunnen wij ook 1 op 1 begeleiding in de vorm van persoonlijk maatwerk aanbieden.

Mail ons voor een persoonlijk advies op maat!

Hoe zit het met IPM knaagdierbeheersing vanaf 1 januari 2023 ?

Het RPMV heeft op verzoek van het centraal college van deskundigen van het KPMB de examens aangepast aan de eisen van het protocol “IPM knaagdierbeheersing (HIK)“. Dit is het protocol dat vanaf 01-01-2023 verplicht wordt gesteld om knaagdieren te mogen bestrijden met biociden.

Het theorie-examen is opgedeeld in vijf modules met 30 vragen waarbij IPM volledig geïntegreerd is. Tevens is het praktijkexamen geoptimaliseerd naar de laatste maatstaven. Hiermee voldoet u bij de opleidingen LBT en BT van Stichting Lestrix aan de eisen die gesteld worden aan “Handboek IPM knaagdierbeheersing“ en voorkomt u dat u extra nascholingen dient te volgen om als plaagdierbestrijder te kunnen (blijven) werken.

U kunt bij ons op elk gewenst moment - waar u maar wilt- aan zowel de opleidingen LBT en BT als aan de HIK- nascholingen beginnen.

Bedankt voor de interesse!


We gaan binnenkort beginnen met het aanbieden van onze cursussen en nascholingen.
Laat hier uw email adres achter dan laten we het meteen weten zodra we gaan beginnen!

Bedankt voor uw aanmelding!