Nieuwsbrief juni 2024

N

Vóór en dóór ongedierteprofessionals

N

Stichting zonder winstoogmerk

N

Praktisch en up to date

N

Online in uw eigen tijd leren

N

Praktijklessen op echte werklocaties

N

Persoonlijke begeleiding

Nieuwsbrief juni 2024

jun 26, 2024 | Nieuwsbrieven

Door het natte voorjaar is het nog knap rustig in wespenland zoals iedereen merkt.
Wellicht blijft er nu wat tijd over om nog even te kijken hoe iedereen er voor staat qua behoud van diens vakbekwaamheid d.m.v. nascholingen.
Het RPMV heeft in al haar wijsheid besloten dat er de nodige veranderingen moeten worden doorgevoerd. De belangrijkste wijzigingen tref je hieronder aan:

  • RPMV spreekt voortaan over 8 nascholingspunten per 5-jarige verlenging i.p.v. 100 nascholingspunten per 5-jarige verlenging; te weten1 punt per dagdeel, dus 2 punten per nascholingsdag.
  • Aan onze nascholing VOL-VCA worden m.i.v. 01 september 2024 geen punten meer toegekend omdat het College van Deskundigen van het RPMV van mening is dat VOL-VCA geen vakinhoudelijke meerwaarde voor de plaagdierbeheerser heeft. Ons verweer hiertegen heeft niet mogen baten. De cursus blijft echter beschikbaar voor diegene die de meerwaarde (of zelfs eis) van VOL-VCA bij diens opdrachtgevers wél inziet.
  • De nascholingen IPM- Knaagdierbeheersing binnen/buiten, IPM Rattenbeheersing met PCP buks en Adviseur Houtbescherming verliezen binnenkort de helft van de te behalen nascholingspunten, ondanks de praktijkdagen die eraan gekoppeld zijn (wat voorheen juist hoger gewaardeerd werd). De onderbouwing voor deze beslissing vanuit RPMV is: “dat je met behalen van deze nascholingen 4 punten kunt behalen en daarmee al voor de helft klaar bent en dat willen we gezamenlijk niet, vandaar dat elke toets maar 2 punten op gaat leveren.”
  • De instaptoets Leerling Bestrijdingstechnicus krijgt op korte termijn een 2 sporen traject. Er wordt een splitsing gemaakt die waarschijnlijk gaat leiden tot 2 varianten:

– De leerling die de instaptoets doet in de bestaande vorm als 1-daagse om kennis te maken met het vak van plaagdierbeheerser en
– De leerling die de instaptoets doet in de bestaande vorm als 1-daagse om kennis te maken met het vak van plaagdierbeheerser, aangevuld met de 2-daagse (na)scholing IPM-Knaagdierbeheersing, voor diegene die ook daadwerkelijk met rodenticiden aan het werk moet onder begeleiding van een mentor.
Zodra de opleiders en het RPMV eruit zijn hoe dit er nu precies uit zal gaan zien en per wanneer dit in werking treedt, zullen wij daar uiteraard over berichten.
Voor nu gaan wij in ieder geval met onverminderd enthousiasme door om jullie zo goed mogelijk te ondersteunen bij het uitoefenen van jullie prachtige vak!

Met groet!

Arnout Rinkes,
Stichting Lestrix

Meer informatie of contact?

RPMV-Goedgekeurde opleidingen en nascholingen

Diplomahouders zijn wettelijk verplicht binnen 5 jaar 8 dagdelen (100 punten) nascholing te behalen. Voor het verkrijgen van uw nascholingspunten bent u bij ons aan het juiste adres!

N

Haal nascholingspunten

N

Stichting zonder winstoogmerk

N

Verleng uw diploma

Bedankt voor de interesse!


We gaan binnenkort beginnen met het aanbieden van onze cursussen en nascholingen.
Laat hier uw email adres achter dan laten we het meteen weten zodra we gaan beginnen!

Bedankt voor uw aanmelding!