Bericht ctgb

N

Vóór en dóór ongedierteprofessionals

N

Stichting zonder winstoogmerk

N

Praktisch en up to date

N

Online in uw eigen tijd leren

N

Praktijklessen op echte werklocaties

N

Persoonlijke begeleiding

Bericht ctgb

dec 8, 2022 | Nieuwsbrieven

Vandaag bereikte onderstaand bericht velen die op wat voor wijze dan ook met de plaagdierbranche te maken hebben:

 Beste mensen,

Ons college heeft een eindbesluit genomen over het ingrijpen in de toelatingen van rodenticiden, waarbij per 1 januari 2023 het integrale IPM systeem wordt opgenomen in de voorschriften van ca 75 rodenticiden. Er is één belangrijke wijziging ten opzichte van eerdere concepten en dat is dat er een volwaardige opgebruiktermijn gegeven wordt. Dat betekent dat de middelen met de oude etiketten nog opgebruikt mogen worden conform de tekst op die etiketten tot 26 december 2023. De uiterste datum waarop de certificeringsplicht voor professionele gebruikers een feit moet zijn is dus 27 december 2023 (en niet 1 januari 2023). Deze wijziging is noodzakelijk omdat zonder wettelijke verankering een certificeringsplicht per 1 januari 2023 niet juridisch houdbaar is.

De uitverkooptermijn voor middelen met de oude etiketten blijft 29 juni 2023.De besluiten worden de komende week uitgestuurd naar de toelatinghouders en de Staatscourant, en opgenomen in onze databank en R4BP.

Met vriendelijke groet,

Jan Willem AndriessenBeleidsmedewerker | Policy AdvisorCtgb – College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biocidenBoard for the Authorisation of Plant Protection Products and Biocides

We begrijpen dat dit bericht veel fronsende wenkbrauwen en nog meer irritatie en vraagtekens opwekt. We worden overspoeld met vragen en hopen dat degenen die dit ondoordachte bericht hebben geventileerd ter verantwoording worden geroepen. Jullie hebben allemaal keihard gewerkt om te voldoen aan gestelde eisen in wet- en regelgeving  en IPM-Knaagdierbeheersing wordt een feit dus blijf vooral doorgaan op de ingeslagen weg!

Arnout Rinkes

Stichting Lestrix 

Meer informatie of contact?

RPMV-Goedgekeurde opleidingen en nascholingen

Diplomahouders zijn wettelijk verplicht binnen 5 jaar 8 dagdelen (100 punten) nascholing te behalen. Voor het verkrijgen van uw nascholingspunten bent u bij ons aan het juiste adres!

N

Haal nascholingspunten

N

Stichting zonder winstoogmerk

N

Verleng uw diploma

Bedankt voor de interesse!


We gaan binnenkort beginnen met het aanbieden van onze cursussen en nascholingen.
Laat hier uw email adres achter dan laten we het meteen weten zodra we gaan beginnen!

Bedankt voor uw aanmelding!